Reggeli szállingózásban


Reggel 9 órakor csak szállingóztak az emberek a Palocsay-kert közelében lévő 20-as szavazókörzet helyisége felé, és Mărgineanu Leontin körzetfelelős szerint időnként teljes szünet is beáll. Mégsem kételkedik abban, hogy a részvétel nagy arányokat ölt majd a nap folyamán.
Eddig különösebb probléma nem volt. Valószínűleg lesz, ha megindul a tömeg. Az irodaszemélyzet nehezen találja az utcák névsorát, és amikor végre van egy kis sikerélmény, akkor a név kikeresése redőzteti a homlokokat.
Jól konzervált hölgy máris előrevetíti a sorbanállás idegesebb hangulatát. Idősebb rokonának sokadszor magyarázza, hogy a polgármester-füzetben az egyik féle jelvényt, a tanácsosokéban a másikat keresse meg, nehogy fordítva pecsételjen, és nehogy mind a kettőre mind a három listán, mint ezelőtt négy évvel. Az idősebb rokon bűntudatosan hallgatja a nem éppen hízelgő jelzőket, hogy ennyit azért a meszesedés ellenére is megjegyezhetne, sőt, a rendreutasítást is eltűri, hogy ne mind kíváncsiskodjon a másik asztalhoz, várjon türelmesen, amíg az előtte várakozó megkapja szavazólapjait. Csak halkan megjegyzi: igen, de...
Kiderül, hogy a kioktatott idősebb hölgy vette észre, hogy a szomszédos utca asztalánál horgonyoztak le.
Ettől még ne essünk a másik végletbe, vagyis derűlátásba, hogy a szemfülesebbnek bizonyuló idősebb szavazó sem véti el a jelvényeket.
Meglehet, hogy épp a fiatalabbik üti mellé.