A főfelelősök


A Magyar Demokrata Fórum Országos Hivatala elküldte szerkesztőségünknek somlóhegyi kiáltványát. Ebből idézünk.
Mi, magyar demokraták, aggódva látjuk, hogy értékeink veszélybe kerültek. Értékeinket, a szabadságot, a felelős közösségi gondolkodást és a parlamentáris demokráciát állandó és kétoldali támadások érik. Ki kell mondanunk, hogy mind az MSZP, mind a Fidesz rombolja azokat a tartópilléreket, amelyekre biztonságunk, nyugalmunk és a nemzet felemelkedése épült. Ebben a helyzetben szükséges megvédeni értékeinket, és megtámogatni azokat az erőket, amelyek nem kötnek elvtelen kompromisszumokat aktuális politikai érdekekért.
A Magyar Demokrata Fórum kezét nyújtja mindazoknak, akik egy normális Magyarországon szeretnének élni. Csak együtt lehetünk elég erősek ahhoz, hogy szembeforduljunk a populizmussal, és a féktelen hatalomvágy miatt a pártérdekeket a nemzet érdekei elé helyező politikai erőkkel.
És így tovább, ugyanebben a stílusban, vagyis azt sugallva a választópolgárnak, hogy a Fidesz is ugyanolyan gazfickók gyülekezete, mint az MSZP, ergo rá sem érdemes szavazni.
Ha a sarokba szorult MDF, amely minden hidat öngyilkos módon éget maga mögött, ezzel a bosszúálló propagandával valamelyest célt ér, és a várható 1 százalék helyett 3-4 százalékot oroz el a jobboldal esélyes pártjától, könnyen meglehet, hogy azzal hatalmon marasztalja a baloldalt. Az lesz a normális Magyarország? Féktelen hatalomvággyal pusztán azért vádolja az MDF a Fideszt, mert retteg a biztos jövőképtől, a minimális parlamenti képviselet elvesztésétől. Ez nem hatalomvágy?
Egy ilyen párt elnöke számára, akárcsak a többi egyszázalékos, jobboldalinak nevezett pártocska számára, aki sarat fröcsköl a nemzet egyetlen reménységére, a Fideszre, a felelős magatartás a lemondás.