Falon, kényszerzubbonyban


A szobámban magam vagyok, és a falon Gyurcsány elvtárs. Nem abból a drágábbik fajtából, amelyet egy udvari fényképész készítget mostanában, hanem amit egy bulvárlapból vágtam ki. Megteszi az is. Magasra tettem, hogy felnézhessek rá, a Lendületes Vezetőre, aki megvalósítja azt, amiről egy korábbi miniszterelnök még csak nem is álmodott, mégis ráfogták. Gyurcsány megadja 23 millió románnak a magyar nemzeti vízumot, nem úgy, mint Orbán, aki mindössze 2 román vendégmunkásnak biztosította a három hónapos munkavállalást a magyarigazolvánnyal.
Szóval magam vagyok, és a szobám falán Gyurcsány, és elképzelem, amint hívei lehülyéznek, mert már nincs is 23 millió román. Három évvel ezelőtt sem létezett 23 millió román, de amikor ezt mondtuk az MSZP-s drukkereknek, szintén lehülyéztek, és csak fújták a magukét. Mindig azok hülyézik le az embert, akik hadilábon akarnak állni a számtannal. Most mi kellene fújjuk egyfolytában, hogy de igenis, 23 millió románt csődít Magyarország nyakára Gyurcsány, és ha azt halljuk ellenérvként, hogy a románok inkább Spanyolországot kedvelik, mi tegyük magunkat süketnek és vaknak, és csak daráljuk tovább a magunk szövegét. És tegyük rá a Pruton túli testvéreket is, etessük a magyarországi közvéleményt 27 millió magyar nemzeti vízummal rendelkező románnal.
De egyáltalán mitől nemzeti az a vízum, amelyet más nemzetiségűek is megkaphatnak? Faggatom a képet szobám falán, és az nem válaszol. Talán éppen szónoki hatásszünetet tart. Vagy újabb közjogi ötleten töri a fejét.
Nem lepődnék meg, ha holnap előáll a javaslattal a nemzeti színkombináció kiterjesztéséről, és amikor a részletekről faggatják valamely magas rangú külföldi vendég jelenlétében, akkor kivágja, hogy azt úgy képzelte el, mint a szivárványt. Legyen a magyar zászlóban benne demokratikusan és globálisan minden elképzelhető színárnyalat.
Akkor majd a szobám falára még nagyobb képet teszek, hogy azon a kényszerzubbonyt is ábrázolni lehessen.