Ki a feljelentő?


Kedves Nits Árpád!
Honnan veszi ön a bátorságot, hogy Magyarország miniszterelnökét ócsárolja? Miért nem az önök által választott Iliescuval foglalkozik? Mit szólna ön ahhoz, ha az önök által istenített, mellesleg erdélyi roma származású miniszterelnököt illetnék ily keresztényietlen módon?
A magyarigazolványt Orbán Viktorék az eredeti elképzeléseik szerint nem tudták külpolitikailag megvédeni, az önök állama, Románia minden lehetséges fórumon feljelentette Magyarországot, azok el is marasztalták az országot.
Az ilyen uszító jellegű sajtó, mint az önök lapja, becsapta az erdélyi magyarságot, ringatta hamis illúziókba a kisebbségi sorban élőket.
Nem tudom, hogyan fognak önök azoknak az erdélyi magyaroknak a szemébe nézni, akik megélhetésüket a Magyarországról érkezett turistákra alapozták. A nem szolgálunk ki magyar állampolgárt, beverjük az autók ablakát, ne gyertek vásárolni, már ma is rengeteg turistát riasztott el. Nem hiszem, hogy tordaszentlászlói háziasszonyom, aki a magyar turisták erdélyi nagykörútjának egyik állomása, önökkel együtt így érez. Neki jó volt magyar nemzetiségű erdélyinek lenni magyar állampolgárság nélkül is. Ha nem jön vendég, megnézheti magát.
Üdvözlettel
Báder Zoltán,
szülei révén csak 200 éve magyar állampolgár
*
Tisztelt Báder Zoltán!
Lapunk senkit sem biztatott arra, hogy ne szolgáljon ki magyar állampolgárt vagy törje be a magyar rendszámú autók ablakát. A Legtöbb, amit sugalltunk: SZDSZ- és MSZP-aktivista ne tegye a lábát Erdélybe. A történtek után ez roppant szerény elvárás. Továbbá lapunk nem ringatta hamis illúziókba az erdélyi magyarságot – ezt az is bizonyítja, hogy Szerbia éppen a szerencsétlen kimenetelű magyar népszavazás után adta meg a kettős állampolgárság lehetőségét minden külhoni szerbnek.
A magyarigazolvány dolgában pedig nem Románia jelentette fel Magyarországot minden lehetséges fórumon, hanem az SZDSZ és az MSZP. Románia csak felhasználta a nemzetárulók akcióit.
A kettős állampolgárság kérdéskörében pedig nekünk nincs miért foglalkoznunk Ion Iliescu volt államelnökkel. Ilyen szempontból Iliescu teljesen normális, ellentétben Magyarország jelenlegi miniszterelnökével. Iliescu egyetlen határon túli román embertől sem tagadta meg a román állampolgárságot. Nem is akarta megtagadni, de nem is tehette volna meg, mert a románság egészséges nemzettudattal rendelkezik, és nem tűrne meg olyan országvezetőt, amilyen az Ön által nagyra becsült, élelmes nagyvállalkozó. Akit az Ön tordaszentlászlói háziasszonya biztosan nem látna szívesen turistaként.
Nits Árpád,
aki sohasem hencegett azzal,
hogy Árpád révén 1100 éves magyar állampolgár volna