Sörétek


Illemtudás
Meg sem próbáljuk lebeszélni a politikusokat bizonyos hajlamokról. Hadd szeressék azt a magyarországi pártot, amelyiket akarják, utóvégre ezen a téren is érvényesül a tolerancia. De nagyon szépen megkérjük az RMDSZ vezetőit, hogy a választási kampányban ne hívjanak Erdélybe MSZP- és SZDSZ-politikusokat. Főleg most, amikor azok NEM-re buzdítanak a népszavazáson. Ne veszélyeztessék a parlamentbe jutást olyan tánc- és illemtanárokkal, mint Vas Lajos művelődési államtitkár, aki kioktatta a sepsiszentgyörgyieket a vendégfogadás szabályairól. Meg sem fordult a fejében, hogy 23 millió román vendégmunkásról, majd 800 ezer áttelepülő kettős állampolgárról illik-e hazudozni.
Számmisztika
Bársony András magyar külügyi ellenpropagandista is feltette a költői kérdést, hogy vajon a Fidesz-kormányzat miért nem vezette be a kettős állampolgárságot. Megmagyarázzuk. A Fidesz-kormányzat nemcsak kettős állampolgárságot, hanem sokkal többet nyújtott volna a határon túli magyarságnak, ha nincs olyan ellenzéke, amely minden alkalmat megragadva árulkodott a nagy és a kisantantnak, a NATO-nak és az EU-nak, minden helyi és globális titkosrendőrségnek, nyíltan híresztelve, hogy a jobboldali kormányzat nacionalista, antiglobalista, antiszemita, meg minden. A félévszázadnyi elnemzetlenítő propagandának köszönhetően még nagyobb pánikot váltott volna ki Magyarországon, ha nem 23 millió románt, hanem sokkal nagyobb katasztrófát, 800 ezer magyart festenek a falra.
Nagyon sok erdélyi magyar nemcsak a kettős állampolgárságról, hanem a magyarigazolványról is lebeszélte volna a Fideszt, ha tudja, mi lesz belőle.
Magyartalankodás
Utcai sajtóankét keretében azt mondta egy nyugdíjas hangú nénike, hogy nem kell magyar állampolgárságot adni a határon túli magyaroknak, mert olyan régóta élnek más államok területén, hogy már nem is igazi magyarok.
Az MSZP–SZDSZ-ellenkampányt látva olyan érzésünk támad, hogy néhányan olyan régóta élnek a szocialisták Magyarországán, hogy már nem is igazi magyarok.