Gyomorpróba


Néhány napig ingyen közvetítette a kábeltársaság a hábéót (csakazértsem édzsbiöót). Időnként így próbálják beetetni a verebeket. Bizonyára sikerrel, különben nem szórnák ingyen a csemegét. Bár ki tudja? Az ingyen cirkusz előtt morfondíroztam, hogy a hosszú téli estékre nem ártana kiváltani a házimozi-bérletet, de éppen a beetetési kísérlet tántorított el szándékomtól.
Ugyanis mit láthattunk a pár nap alatt? Lövöldözés, püfölés, fákjuzás tekintetében a házimozi semmivel sem képes túltenni a kereskedelmi tévéken, amelyek, ugye, különdíj nélkül sugároznak, csak a reklámot kell kibekkelni. De erre a gyakorló tévénéző már kidolgozta a maga egyéni stratégiáját. Vagy két filmet néz egyidejűleg, és amikor az egyiken elkezdődik a reklám, átkapcsol a másikra, vagy megvárja a másnap reggelt, amikor ugyanazt a filmet folytatólagosan, reklámtalanul megismétlik. Bugyuta lávsztorikért megint nem érdemes HBO-bérletet fizetni, hiszen a Romantic és az Acasa gyermeteg vagy aggmenházi szirupjai bőségesen fedezik az ilyenszerű nézői igényeket. Már-már eldöntöttem, hogy ezt a telet is kibírom HBO-bérlet nélkül, amikor olyasmit mutattak, amitől azt mondtam, hogy a házimozi ingyen sem kellene.
Az történt, hogy a képernyőn egy fiatal hölgy kezdte produkálni magát, akit nemcsak leszbikus, hanem gerontofil hajlamokkal is felruházott a filmrendező. Partnerével, egy szikkadt, boszorkányvonású vénlánnyal előbb szinte csak plátóian imádták egymást, de aztán szájukkal és nyálukkal valami olyan elképesztően gusztustalan dolgot műveltek, amit edzett emberek gyomra sem bírhatott ki felkavarodás nélkül.
De a baj nem jár egyedül. Valaki a napokban elküldte egy szintén Erdélyinek nevezett újság cikkét az Áldás, népesség konferenciáról. Kíváncsi volt a véleményemre. Ha a HBO ingyen sem kell, akkor képes volnék fizetni, csak efféle irományokat többé ne lássak. Az alszegi bornírtság, ahogyan beleköt Tőkés Lászlóba, arra enged következtetni, hogy a cikk szerzője a Ceauşescu-korban érezte magát igazán elemében. De ezen túlmenően: ez az ember azt hiszi, hogy a liberós filmgyártás fákjuzása a magyar publicisztikában is alkalmazható. És ez mind semmi, ez még csak a pornó plátói része. A kibontakozás akkor következik be, amikor a szennyirat szerzője felajánlja hozzájárulását a Romániai Magyar Spermabankhoz, ha ilyesmit akarna létrehozni az Áldás, népesség konferencia.
Ha ilyen ember szaporítóanyagára lennénk utalva, akkor inkább pusztuljunk ki, adjuk át maradék létterünket egy egészséges nemzetnek, amely elfajult egyedeit idejében, spermabankbetétjük hasznosítása előtt kiselejtezi.