Orosz önterrorizmus


Történelmi hagyománya van annak, hogy az orosz nép vezérei nem hajolnak meg a terrorizmus előtt. Sztálin sem engedte meg Hitlernek a szovjet katonai vezérkar foglyul ejtését, kinyírta saját kezűleg jóval az ultimátum előtt. Sőt, tovább ment: több millió polgárát megsemmisítő táborokba koncentrálta, tüntetőleg demonstrálva, hogy a fasiszta államterrorizmus teljesen felesleges találmány az ő géniuszához képest.
A terrorizmus elleni küzdelemben a szovjet szocialisták kimagasló eredményeket értek el a lakosság éheztetése terén is. Az elmélet egyszerű: ha elfogy az emberanyag, nincs kit túszul ejteni. (Ezt az alaptézist most a létező szocializmus maradék erődítményeiben, Kubában és Észak-Koreában alkalmazzák sikerrel.)
Úgyhogy nem volt meglepetés a moszkvai színház esete. Putyin semmi pénzért sem engedte volna meg, hogy a túszoknak meggörbüljön a haja szála, inkább elgázosíttatta őket. (A szovjet-orosz vegyes módszer alkalmazását érhetjük tetten a kolozsvári magyar színházban. Elzavarták a közeléből a nézőket – nincs túszdráma-lehetőség.)
Putyin az oszétiai iskolások, szülők és tanárok kínzását sem tűrte sokáig, inkább tankágyúval verte szét az épületet.
Ha így haladunk tovább, az orosz gőg nem fogja megvárni az utasszállító repülőgépek idegenkezű felrobbantását. Felszállásuk után mindegyiket megsemmisíti. Ha véletlenül fedélzetükön terrorista mesterkedett, dögöljön meg az utasokkal együtt.
Az oszétiai túszdráma orosz mintájú rendezését megelégedéssel nyugtázta Ion Iliescu román államfő. Fogják meg, mielőtt utánozná a módszert! Nehogy bombát dobjon a Dnyeszteren túli megszállt román iskolákra.