Újabb zrínyiász


Miután Kovács Lászlót, aki élete javát Kádár vezérkádereként végigvicsorogta a rohadt imperialista kapitalizmus, főleg annak monopolista-integracionista csökevényei, a NATO és a Közös Piac ellen, és aki még az új évezredben is Varsói Szerződést emlegetett az Országgyűlésben a Washingtoni Szerződés helyett, nos miután egy ilyen megrögzött KGST-aktivistát az Európai Unió kormányába akarnak felbuktatni, több történelmi sírhant felpúposodott, és lakója hunyorogva színre lépett.
Néró a magyar precedensre hivatkozva követeli, hogy nevezzék ki a Tűzoltók Demokratikus Világszövetsége Ügyvezető Elnökségének legalább szövetségi elnöki tisztségébe. Sztálin szeretné, ha a Gulágok Túlélőinek Össz-szövetségi Alapszervezete kitüntetné a Hatmillió Áldozat Megmentője címmel. Indoklása szerint kinyírathatott volna 12 milliót is, de félidőben jobb belátásra szenderült. Hitler felvételi kérelmet nyújtott be az izraeli Wiesenthal Alapítványhoz, és a sajtónak máris bizakodóan nyilatkozott, mondván, hogy ha Kovács Lászlót beengedik Brüsszelbe, akkor róla sem tételezhetik fel, hogy belülről akarja rombolni a náciellenes utómozgalmat. Brezsnyev őszintén reménykedik abban, hogy jelölését az Egyesült Államok elnöki tisztségére az amerikai lakosság alig 10 százaléka fogadná enyhe ellenérzéssel.
A nagy kavar csak ezután kezdődne. Élő kövületek a szeropozitív példákon felbuzdulva hasonlóan merész önjelölésre vállalkoznának. Osama bin Laden például megpályázná a WCT ikertornyok helyén épülő objektum felépítését, Ion Iliescu pedig az RMDSZ belső választásain jelöltetné magát a Székely Autonóm Régió polgármester-helyettesi tisztségébe.