Sajtószabadság-hadművelet


1989. december 21-én a Román Kommunista Párt bukaresti Központi Bizottsága előtti tömegben többen nemtetszésüket fejezték ki, mire a tér mikrofonjait kikapcsolták és konzervtapsot montíroztak az adásba, a szocialista szónok pedig megígérte, hogy felemeli a fizetéseket 100 lejjel. Lassan mondta, hogy mindenki megértse, mégis elzavarták, majd nemsokára kivégezték.
2003. március 15-én az RMDSZ marosvásárhelyi Központi Bizottságának ünnepségén többen nemtetszésüket fejezték ki, mire a szocialista szónok még száz forintot sem ígért, hanem politikai műveletlenséggel sértegette a személye ellen tiltakozókat. Lassan beszélt, hogy ő is megértse saját szavait, mégsem kellett kereket oldania, sőt dicstelen közszereplése után előkelő szalonokban hajlongtak előtte.
A legfájdalmasabb, hogy az ellenzéki hangokat a sajtószabadság forradalmának évfordulóján is elnémították, és a mikrofonokat csak akkor kapcsolták vissza, amikor a kiválasztottak és megtévesztettek tapsa felülkerekedett. És az éberelvtársak éppen a nekünk sugárzó tévében dolgoznak. A Kossuth Rádió után tehát a Duna-tévétől is megfosztottak. Az MTV2 megszállása már jóval korábban beteljesedett, az MSZP-zsoldosok abban nem lassan, hanem kétszer mondanak el mindent a reggeli és a délutáni Nap-tévéjükben.
Tuca és Paunescu szárnyai alá nem menekülhetünk, mi marad hát nekünk? A rajzfilmcsatorna. Bár az ellen is készül valami merénylet. Állítólag némely mesejátékot a jövőben csak gyermekek felügyelete mellett tekinthetünk meg.