Újra óva intünk, Anglia!


Amikor Tony Blair brit miniszterelnök április elején, rögvest az első választási forduló után a magyarországi szavazók befolyásolási szándékát pillanatra sem leplezve meghívta Medgyessy Pétert, hogy a máris biztosra vett beiktatása után látogasson el Londonba, óva intettük Angliát. Úgy látszik, londoni kormánykörökben nem olvassák lapunkat. De az is meglehet, hogy a bankárvilág érdekvédelmi szempontjai miatt nem követték tanácsunkat. Pedig emlékeztettük az angol politikusokat, hogy már Ceauşescu kényeztetésére is mennyire ráfáztak. Ugye, a királyi hintót, amelybe a Kárpátok géniuszát annak idején beültették, alaposan fertőtleníteniük kellett.
Most a világ egyik leghagyományosabb királysága szocialista hajlamú kormányának szalonjaiban, ahol a D–209-es ügynök megfordult, ÁVH-szagtalanító vegyszert kell szétpermetezni.
Mit kellene tenniük, hogy harmadszor ne lépjenek ugyanabba az iszapba? A magyar modell segíthetne. Alakítsanak polgári köröket és fizessenek elő valamely polgári lapra. Például az Erdélyi Naplóra. És vegyék komolyan újabb figyelmeztetésünket: ne örvendezzenek RMDSZ-vezetők módjára, amikor térségünkben szocialisták ragadják meg a hatalmat. Ezek nem olyanok, mint a nyugati szocdemek. Ezeknek szinte kivétel nélkül vaj van a fejükön. A következő miniszterelnök, ha szintén az MSZP káderosztálya javasolja, talán éppen a D–210-es lesz. Hogy rangrejtve vagy a létező szocialista Magyarország érdekeinek egykori védelmezőjeként büszkén cserepedik fel (sic!) a szónoki dobogóra, az erkölcsileg szinte teljesen közömbös.