Meghallgatták a jelölteket


RMDSZ-tanácsosok végleges listája a hét végén
Szombaton meghallgatták a városi és a megyei tanács kolozsvári RMDSZ-jelöltjeit. Pálfi Zoltántól, a kampánystáb vezetőjétől a meghallgatás módjáról érdeklődtünk.
– A jelölteknek tíz kérdésre kellett írásban válaszolniuk, a helyhatósági választásokon nem érdekelt személyekből álló bizottság további kérdéseket tehetett fel. A kérdőív lényegében a jelölt végzettségére, korábbi és mostani munkahelyére, RMDSZ-beli tevékenységére, idegen nyelvtudására, viszonyára az egykori állampárthoz, valamint arra vonatkozott, hogy milyen szakbizottságban szeretne tevékenykedni a városi, illetve a megyei tanácsban, melyek az elképzelései a következő négy évre a helyhatóságban és a szervezetben. Herédi Gusztáv kivételével, aki korára és egészségi állapotára hivatkozva visszalépett, a jelenlegi tanácsosok az összejövetel kezdetén beszámoltak eddigi helyhatósági tevékenységükről is.
Mivel Pálfi Zoltánnak szombaton vidékre kellett utaznia, a meghallgatáson végig jelen lévő bizottsági tagtól, Bokor Jánostól, a hídelvi körzet elnökétől kérdeztük meg, milyen hangulatban zajlott le a jelöltlisták összeállítása szempontjából fontos összejövetel.
– Mindvégig kellemes, baráti hangulat uralkodott, hiszen nem most találkoztunk először, mindannyian ismerjük egymást. Még azok is eljöttek, akik nem kívánnak bejutó pozícióba kerülni. Sajnos, Néda Árpád megyei tanácsos és Tóth József városi tanácsosjelölt nem jelent meg a meghallgatáson, emiatt ők kiestek a listáról. Pénteken lesz még egy találkozónk, amikor a parlamenti képviselők jelenlétében felállítunk egyfajta sorrendet, amelyet természetesen a Megyei Képviselők Tanácsa és a Megyei Ügyvezető Tanács szombati ülésén még módosíthat.