Alvilági aljanépség


G. S. Bukarestből elszármazott mozgássérült az orvostudományáról híres városunkban joggal keresi állapotának javítási lehetőségeit, de azok helyett olyan felfedezésre jutott, hogy Kolozsvár sikeresen pályázhat a lelketlen rablók fészkének címére.
A közlekedési baleset miatt segédeszközre kényszerülő hölgy hétfőn kezelőorvosának felkeresésével hosszabb utat tett meg, és úgy érezte, egyetlen mankóra támaszkodva nem képes megbirkózni a lépcsőmászással. Megkérte fiát, hozza le a mankó párját második emeleti lakásukból. A prefektúrához közeli háztömbben, fényes nappal a következő jelenet zajlott le:
A lépcsőházba beosont két fickó, az asszony kezéből kirúgták a mankót, az amúgy is magatehetetlen áldozat a földre rogyott, ezután a támadók feltérképezték, milyen értéktárgy van nála, majd a leltár után letépték nyakláncát és feltűnés nélkül továbbálltak.
Ilyen gaztetthez talán bármelyik nagyobb városban akad ember-alapanyag, de azért nem ártana összeírni azokat, akik az utóbbi időben, különösen a Caritas-korszak óta eltelt fényes években telepedtek ide szerencselovagoknak.