Tordai vélemények a lapról – bókolás nélkül


Kolozsvári sorshúzásainkkal ellentétben, a Szabadság tordai nyereménysorolását szerdán este hosszasabb vita követte a lapról.
Szinte mindenki leszögezte, hogy elégedett az újsággal, és ezt nem a bókolás szándékával állítja, amit természetesen örömmel hittünk el. De mindjárt az elején előbukkantak az allergia tünetei a személyeskedő vitáktól. Kérték a szerkesztőséget, ne engedjen teret a civakodásnak. A nevekkel való példálózás rég lezárt ügyekre engedett következtetni, és amikor ezt megjegyeztük, tordai olvasóink megnyugtattak: igen, tapasztalták, hogy az utóbbi időben elmaradt a sárdobálás, a leckéztetés, ők csak azért teszik szóvá, nehogy újra felüsse a fejét.
Megtudtuk, hogy sikere van a Levélbontó rovatnak, mindenkori szerkesztője népszerű a leghűségesebb olvasók körében, és egyik legjobb, legtájékozottabb rovatnak tartják a napi sportösszeállítást. Megkérdezték, ki válogatja az irodalmi oldalon megjelenő verseket, és kérték, adjuk át a tordaiak üdvözletét, valamint elvárását, hogy közérthetőbb verseket is szeretnének olvasni. Gyakoribb tordai kiszállásra buzdították riportereinket, mert Tordán súlyos gondok vannak, például a tanügyben, amelyek tükrözésére alkalmi tudósítás nem elégséges. Alapos eszmecsere bontakozott ki együttműködési lehetőségekről, a tordai és környékbeli tudósításokról, és a lapterjesztő magánvállalkozás megszervezéséről Tordán is, mivel a posta szüntelenül javítja ugyan szolgáltatásait, de még távol áll az APEX gyorsaságától.