Kérvény önkényes lakásfoglaláshoz


Alulírott kérem a megyeházában székelő városházát, intézkedjen emberi jogom érvényesítésében. Ugyanis az a felháborító helyzet állt elő, hogy ismételt próbálkozás árán sem sikerült önkényes módon elfoglalnom az Egyetem utca valamelyik lakását, pedig nagyon szerettem volna kipróbálni, hogyan költözött három évvel ezelőtt Caritas Stoica Kolozsvárra, mégpedig egyenesen annak belvárosába.
Először: nincs üres lakás, másodszor: ha van, azt nem kötik az orromra. Bár a polgármesteri hivatal állománya a város utóbbi öt fényéves éve alatt jelentősen feldúzzadt, egyetlen hivatalnokot nem láttam a közelben, akit megkérhettem volna, hogy segítsen állampolgári ügyem intézésében. Vagyis mutassa meg, hol van egy önkényesen elfoglalható lakás.
Stoicának ki mutatta meg? Csak azt ne mondják, hogy Brassóból kinézte magának azt a lakást.
Beletörődnék, ha a Főtéren foglalhatnék el önkényesen egy lakást. Vagy akár távolabb. De veszélyes. Stoicát évekig vendégül látták az önkényesen neki megmutatott lakásban, bezzeg a Tordai út elején betelepült romák meg sem melegedhettek, fényes nappal pakolta ki őket a rendőrség. Ezért mégis ragaszkodnék az Egyetem utcához, ha lehetne, kedves polgármesteri hivatal, de gyorsan, amíg az önkényes lakásfoglaló-elnézők hivatalukban vannak.