„Ion Iliescu elfelejti, hogy mi vagyunk hatalmon” – mondotta Iuliu Păcurariu a választási reklámtérképről


Páratlan eseménnyel zárták az elnökválasztási kampány második fordulóját az új kormánykoalíció kolozsvári pártvezérei: a régi Városháza épületében, a Demokrata Párt irodájában közös sajtóértekezletet tartottak a konvenciósok és a szociáldemokraták.
A legfőbb napirendi pont a szerdai lapokban megjelent Iliescu-hirdetés volt a térképpel, amely Románia szétszakítását jövendöli, ha Emil Constantinescura szavaznak a polgárok. A véleményekből idézünk. Radu Sârbu: „Disznóság, gyalázat, Iliescu, a leendő vádlott aljassága mérhetetlen”. Șerban Rădulescu: „Felháborító, minősíthetetlen, Iliescu viselkedése nemzetellenes, Európa-ellenes, remélem, hogy az erdélyieket nem tudja megtéveszteni”. Iuliu Păcurariu: „Ion Iliescu elfelejti, hogy már mi vagyunk hatalmon. Ebből bírósági felelősségre vonás lesz!”
A sajtóértekezlet ennek ellenére derűs hangnemben, esélylatolgatással ért véget. Radu Sârbu szerint a szavazatok 60/40 százalékos arányban oszlanak meg, természetesen Constantinescu javára. Şerban Rădulescu nem tippelt eredményt, de biztosra veszi a konvenciós jelölt győzelmét. Újságírói kérdésre, hogy Funar vagy az RMDSZ ajánlatára számítanak-e inkább, Radu Sârbu azt válaszolta, hogy az RNEP végül nem kötelezte el tagságát valamelyik jelöltnek, az RMDSZ felhívása pedig nagyon természetes, és a magyarság szavazatát ez alkalommal sem kötötte feltételhez.