Megkésett óvás


Id. Szilágyi József azért kereste fel szerkesztőségünket, hogy több szucsági család nevében nyilvánosan felkérje Újvári Ferencet, az RMDSZ listáján szereplő képviselőjelöltet, egészítse ki önéletrajzának vagyoni helyzetére vonatkozó részét. Ugyanis a helyi tanács nyilvántartásával igazolhatóan olyan vagyon fölött rendelkezik, amelyet letagadott. A jelölt személyével kapcsolatban több más kifogást is emelnek a szucságiak.
Arra a kérdésre, hogy óvási kísérletével miért jelentkezik határidő után, Szilágyi József elmondta, hogy a Székelyföldön tartózkodott, falustársaihoz pedig késve jutnak el az információk, így senki sem vett részt a polgári fórumon, ahol az általuk vitatott jelölttel szembesíthették volna kifogásaikat. Ettől függetlenül, ha megkésve is, de észrevételeiket közölni óhajtják Markó Béla szövetségi elnökkel.
A múlt hét végén lezajlott a jelöltlista sorrendjét eldöntő Megyei Ügyvezető Tanács és Megyei Képviselő Tanács együttes ülése. A szucságiak megnyugtatása érdekében közöljük, hogy az RMDSZ képviselöltlistájára ütve a pecsétet, a legjobb esetben is csak az első három jelölt parlamenti bejutását segítik elő. Közöttük nem szerepel Újvári Ferenc.