Szabadságmegszakításos sajtóértekezlet


Hétfőtől nincs villany Járabányán, ahol Iuliu Păcurariu városi és megyei tanácsos, a Demokrata Párt Kolozs megyei elnöke tölti pihenőszabadságát, emiatt kiesett az utóbbi napok politikai eseményeiből. Annál nagyobb volt a meglepetése, amikor a csütörtökre bejelentett sajtóértekezletére készülve megpróbált visszailleszkedni. Az újságokat átnézve, mindjárt megakadt a szeme Grigore Zanc prefektus sajtónyilatkozatán, amelyben azt állítja, hogy a Romániai Társadalmi Demokrácia Pártja az egyetlen szociáldemokrata párt. Iuliu Păcurariu felsorolt néhány kormányintézkedést, amely egyáltalán nem szolgálja a bérből és kistermelésből tengődők érdekeit.
Miután kifejezte kételkedését a legutóbbi közvélemény-kutatásban, mondván, hogy nem lehet reális a felmérés, amely szerint a 33% szavazna egy olyan pártra, amelyben csak 10% bízik, rátért annak szükségességére, hogy tisztázzák a városi és a megyei tanácsban egyes ellenzéki tanácsosok hovatartozását. A ’93-as Liberális Párt és a Polgári Szövetség Pártja tanácsosait nevezte meg ezzel kapcsolatban, kifejezve döbbenetét amiatt, hogy Sorin Cocis,t igazgatóvá választásában milyen lelkesen támogatták az egységpártosok, pedig annak idején hevesen tiltakozott pártja, a ’93-as LP állítólagos központi parancsa ellen, hogy a titkos szavazáson Funar alpolgármester-jelöltjeit támogassa.
A hírrel kapcsolatban, hogy nemsokára megkezdődik az alagút építése a Feleki-hegy alatt, Păcurariu megjegyezte, hogy a tanácsban még nem került napirendre, és a korszakalkotó objektumra csak akkor adja szavazatát, ha a felekieknek felvonót építenek benne. A református világtalálkozó elleni prefektusi kirohanásról pedig úgy nyilatkozott, hogy mint minden nacionalista megnyilvánulás, ez is Funar malmára hajtja a vizet, és nagy balfogás a világ szeme láttára ekkora cirkuszt csinálni egy vallási rendezvény körül.